Maratonul Dacilor

  • Home
  • Maratonul Dacilor

DETALII PROIECT :

  • NUME PROIECT :
  • ORGANIZATOR : Asociația Corporeanima organizează în fiecare an Maratonul Dacilor în ultima sâmbătă din luna august, iar în ziua de vineri cursa copiilor. În 2020 nu vom organiza cursa copiilor, dar intenționăm să continuăm procesul de refacere a marcajelor turistice în zonă. Organizarea acestor evenimente au ca scop promovarea istoriei României, dar sunt și o ocazie prin care asociația promovează și susține proiectele dedicate dezvoltării copiil
  • TRASEU: Traseu semi-maraton 22 km. Traseu: Start: Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe – Sosire: Sarmizegetusa Regia.

Maratonul Dacilor

Aleargă pe urmele străbunilor!
Ediția a VII a a Maratonului Dacilor se va desfășura într-un context atipic, având în vedere contextul pandemiei cu SARS-COV-2. Organizarea va fi una exclusiv digitală, dar va da posibilitatea pasionaților de zona cetăților dacice să parcurgă traseul de maraton în condiții pe care ei le stabilesc. Deci cursa va fi una recreativă, în care fiecare participant este total responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe traseu.
Noi am marcat traseul în punctele importante cu punct roșu și săgeți roșii și vă punem la dipoziție și formatul GPS al traseului, pentru a-l putea folosi pe un dipozitiv electronic. Traseul este oricum 80% pe poteci marcate oficial.
Traseul va putea fi disponibil pentru a fi parcurs 30 de zile în perioada 15 august-13 septembrie, astfel încât să evităm aglomerarea participanților la locul de start și pe traseu. Deci, poți alege ziua și ora la care vei alerga pe traseu în această perioadă.

Traseul va fi cel al cursei de semi-maraton Costești – Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Decebal (lângă pensiunea Popasul Dacilor)- Fețele Albe – Sarmizegetusa Regia , de 23 de km. Participanții care vor să alerge o distanță de maraton pot să o facă parcurgând traseul și în sens invers de la Sarmizegetusa la Costești.
La finalul cursei participanții vor trimite timpul în care au parcurs traseul, precum și poze din punctele de control: cetatea Blidaru, biserica din satul Târsa, școala din Prihodiște, Fețele Albe și cetatea Sarmizegetusa (email daniel.lixandru@corporeanima.ro). Noi vă vom trimite o diplomă electronică.


Recomandările noastre sunt:

– Să nu alergați singuri, dar nici în grupuri mai mari decât cele permise de reglementările în vigoare. Acum limita pentru activitățile sportive recreative este de 10 persoane. Vă rog să urmăriți cu atenție reglementările în vigoare la data curentă și să le respectați cu strictețe.
– Să plecați pe traseu în jurul orelor oficiale de start, adică în intervalul 7-9 AM pentru a beneficia din plin de lumina zilei.
– Să aveți cu voi echipamentul și alimentele necesare.
Răspunderea pentru realizarea traseului este exclusiv a participanților.

Participanții care vor să se înscrie în perioada următoare o pot face pe site-ul maratonului în perioada 5-20 august. Contribuția de participare: 50 ron pentru înscriere în conturile Asociației

Corporeanima: BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON, Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii, Nr.51-53, cod postal 012442, CIF 27803516, din 13.12.2010. La detalii plată se va trece: NUME, contribuție Maraton / Semi-maraton. Menționez că Asociația Corporeanima va participa în continuare la refacerea traseelor turistice din zona cetăților dacice, proiect început acum doi ani cu refacerea marcajului turistic pe o distanță de 25 de km. Participanții vor primi diplomă electronică, coordonatele GPS ale traseului, precum și o descriere detaliată a traseului. Cei care doresc tricou cu lupul dacic îl pot lua de la familia Badea, din satul Târsa, la km 7 al maratonului, pentru o contribuție de 60 de ron (tel. 0743003552, 0741.070096). Tricoul poate fi luat în zilele de sâmbătă și duminică. La familia Badea puteți mâncă după cursă balmoș, plăcinte și clătite. De asemenea puteți achiziționa produse bio din zona dacilor ca: brânză, slană, dulcețuri, țuică, siropuri.

Dragi participanți, până la urmă acest maraton a fost organizat cu scopul de a vă familiariza cu potecile care duc la cetățile dacice așa cum o făceau dacii acum 2000 de ani. Chiar dacă nu va mai fi o cursă competitivă vă urez vreme bună și să aveți o cursă recreativă plăcută!